Asiakkaan parhaaksi

Sote- ja maakuntauudistus ja sen yhteydessä kehittyvä lainsäädäntö antavat maakunnille ainutlaatuisen mahdollisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden uudistamiseen ja kehittämiseen. Kymenlaaksolla on maakuntana useita etuja, mitkä kannattaa tässä yhteydessä hyödyntää täysimääräisesti. Emme ole kovin pieni, emmekä liian iso. Olemme oikean kokoinen maakunta järjestämään Sote-palvelut valtakunnallisestikin esimerkillisesti. Maakunnan juuret ovat historiassa koettujen muutosten kautta muovautuneet joustaviksi.  Ne sopivasti myötäilevät muutoksia, ja antavat meille aikaa tunnistaa muutoksen esille nostamat uudet mahdollisuudet. Meillä on nyt ainutkertainen mahdollisuus kehittää Sote-toimintaa ja asiakaspalvelua modernien Sote-tietojärjestelmien tukemana.

Merkittävä askel otetaan, kun maakunnan useat erilliset Sote-tietojärjestelmät päivitetään yhdeksi järjestelmäksi, muodostaen vireillä olevan uuden asiakastietolain hengen mukaisen maakunnan Sote-rekisterin. Tämän on suunniteltu tapahtuvan kesään 2018 mennessä, Kymenlaakson tavoitteleman valinnanvapauspilotin mahdollisesti alkaessa tuolloin.
 
Sote-tietojärjestelmien päivitys yhdeksi kokonaisuudeksi on jo itsessään erittäin merkittävä, tärkeä ja asiakaspalvelua merkittävästi parantava asia. Se kannattaa ja pitää tehdä nyt, riippumatta valinnanvapauspilotin tai Sote-uudistuksen aloituksesta. Asiakkaan näkökulmasta kiistattomana etuna on asiakastietolain periaatteiden ja tavoitteiden mukainen maakunnallinen, yhtenäinen Sote-tietojärjestelmä. Sen takia maakunnassa nyt ponnistellaan tuon yhden Sote-tietojärjestelmän tavoitteen eteen.

Mikään tietojärjestelmä ei itsessään kuitenkaan ratkaise asiakaspalvelun laatua ja asiakaskokemuksen onnistumista. Tarvitaan myös samanaikainen toiminnan kehittäminen. Sen takia maakunnassamme toteutetaan kokonaismuutoshanke niin, että palveluorganisaation valmistelussa Sote-palvelutuotannon ja asiakaspalvelun innovoimia Kymenlaakson Sote-toimintamalleja peilataan kokoajan Sote-tietojärjestelmäohjelmiston mahdollisuuksiin.

Tarkoitus on, että toiminnan kehittäminen ja uuden Sote-tietojärjestelmän käyttöönotto on jatkuvaa vuorovaikutusta toiminnan ja prosessien kehittämisen ja ICT:n antamien mahdollisuuksien välillä. Tämä on siis ainutkertainen mahdollisuus, ja se käytetään vastuullisesti kymenlaaksolaisten hyödyksi. Meillä on maakunnassa erinomaisia asiantuntijoita, sekä toiminnan kehittämisen, että ICT:n osalta. Kuljemme nyt määrätietoisesti yhdessä tavoitteeseen, kukin toinen toistaan tukien ja kannustaen.   

Matti Ahola, tietohallintojohtaja Carea

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA