Kymenlaakson IkäOpastin

Sote-uudistuksessa haetaan tehokkuutta ja toimivia malleja hallituksen kärkihankkeiden kautta. SOTE Kymenlaakso -projekti on saanut STM:n rahoituksen IkäOpastin-hankkeelle, jossa kehitetään keskitettyä ikääntyvien asiakas- ja palveluohjausmallia koko maakuntaan.

IkäOpastin on neuvonnan toimintamalli, jossa asiakas saa tietoa ja palvelutarpeen arviointia keskitetysti ja ohjatusti, mutta häntä rohkaistaan myös omatoimisuuteen. Ministeriö tukee hanketta noin 850 000 eurolla.

Keskitetty asiakas- ja palveluohjaus tarkoittaa neuvonnan toimintamallia, jossa tarvittavaa tietoa alueen palveluista on helposti saatavilla niin omatoimisesti kuin ammattilaisten ohjaamana.   Mikäli ohjaus ja neuvonta ei riitä, asiakas pääsee helposti palvelutarpeen arviointiin ja edelleen palvelun piiriin.

Toimintamallia kehitettäessä tullaan huomioimaan laajasti maakunnan alueen asukkaita, yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita. Hanketta toteutetaan 1.10.2016-31.10.2018.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Marjut Kettunen, puh. 040 350 7729, marjut.kettunen(a)kotka.fi

Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihankkeesta voit lukea lisää ministeriön verkkosivuilta.

Hankkeessa ovat mukana kaikki Kymenlaakson kunnat, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä Carea sekä Postin Kotipalvelut. Yhteistyössä mukana ovat myös Koti- ja hoivapalvelut Hyvinvointia Kotiin Oy, Kymenlaakson Muistiluotsi (Kouvolan seudun Muisti ry) ja Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom. Kymenlaakson IkäOpastin kuuluu Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeeseen ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa”.

IO karkihanke web

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA