Kärkihankkeilla toimivia malleja

Sote-uudistuksessa haetaan tehokkuutta ja toimivia malleja hallituksen kärkihankkeiden kautta. Kaikki hallituksen kärkihankkeesta rahoitettavat hankkeet ovat isoja maakunnallisia kokonaisuuksia, jotka usea toimija toteuttaa yhdessä.

Kymenlaaksossa osallistutaan kahteen hankkeeseen:

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa (i&O) -kärkihankkeessa päätavoitteena on muodostaa maakunnallinen yhteen sovitettu ikäihmisten palvelukokonaisuus yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Muutoksen tukena toimivat muutosagentit sekä kärkihankekokeilut. Kymenlaakson kärkihankehankekokeilu on nimeltään IkäOpastin, jossa kehitetään uudenlaista ikäihmisten keskitettyä asiakas- ja palveluohjausmallia. Lue Kymenlaakson IkäOpastin-hankkeesta lisää täältä

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa (LAPE) tullaan toteuttamaan LAPE-Kymenlaakson hankkeella, jossa tähdätään sekä matalan kynnyksen palvelujen että erityispalveluiden ja vaativimman tason palveluiden kehittämiseen. Lue LAPE-Kymenlaakso -hankkeesta enemmän täältä.

Jokaiseen maakuntaan on myös valittu kärkihankkeen rahoittamat muutosagentit, joiden tehtävänä on viedä muutosta eteenpäin ja muodostaa maakuntaan yhteen sovitettu palvelujen kokonaisuus. Kymenlaakson muutosagentit ovat Tommi Reiman (ikääntyneiden palvelut) ja Ninni Taavitsainen (lasten, nuorten ja perheiden palvelut).

 

STM karkihankkeet web

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA