Kymenlaaksoon halutaan sote-kuntayhtymä

Kymenlaakson sote-kuntayhtymän valmistelu on päätetty käynnistää. Asiasta päätettiin Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupunkien sekä Carean edustajien kesken pidetyssä neuvottelussa eilen.

Kuntayhtymän perustamisen tavoitteena on sote-palvelujen integraation toteuttaminen ja sote-uudistukselle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen. Keskeisinä periaatteina ovat peruspalveluiden vahvistaminen, väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen riittävän ja yhdenvertaisen saatavuuden varmistaminen. Kuntalaisten sote-palvelujen järjestäminen laadukkaasti ja kustannustehokkaasti edellyttää toimivaa ja vaikuttavaa palvelurakennetta sekä asiakkaan tarpeesta lähteviä palvelukokonaisuuksia.

Sote-kuntayhtymän ensimmäisen vaiheen valmistelun tulee olla tehty 30.9.2017 mennessä.
Valmistelun viemisestä kuntien päätöksentekoon vastaavat Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupunginjohtajat, sekä Carean toimitusjohtaja. Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään kuntien edustajat otetaan mukaan valmisteluun.

Uuden sote-kuntayhtymän valmistelussa ja organisoinnissa valmistaudutaan tulevan maakunnan käynnistymiseen ja toisaalta varaudutaan sote-palvelujen järjestämiseen riittävällä väestöpohjalla Kymenlaaksossa jatkossakin, mikäli valtakunnallinen maakuntauudistus ei toteudu.


Lisätiedot:

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, p. 020 615 3100, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen puh. 020 615 7520, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf, puh. puh. 05 234 4200, etunimi.sukunimi@kotka .fi
Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, puh. 040 828 1283, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Carean toimitusjohtaja Annikki Niiranen, puh. 020 633 2000, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA