• Etusivu
  • Uutiset
  • TAHE-järjestelmäksi Kymen SAP ja talous- ja henkilöstöhallintopalveluiden tuottajaksi in house -yhtiö Taitoa Oy

TAHE-järjestelmäksi Kymen SAP ja talous- ja henkilöstöhallintopalveluiden tuottajaksi in house -yhtiö Taitoa Oy

TAHE-palveluiden järjestämisestä ja TAHE-järjestelmistä on käyty keskusteluja talous-, HR- ja ICT-projektien valmistelijoiden sekä palvelutuottajien kanssa. Maakuntien toimijoiden suunnitelmat etenemismallista (palveluntuottaja- sekä järjestelmävalinnat) ilmoitetaan Hetli Oy:lle viimeistään 30.11.2017 mennessä.

TAHE-tietojärjestelmien valinnassa ohjeistus oli seuraava: valitaan joko maakunnan alueella tai nykyisessä palvelukeskuksessa jo käytössä oleva järjestelmä tai valitaan TAHE-yhtiön kilpailuttamat talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmät tai niiden osakokonaisuus (kilpailutus valmistuu kesän 2018 jälkeen).

Talous- ja henkilöstöjärjestelmien esiselvitys on tehty maakunnan olemassa olevista talous- ja henkilöstöhallinnonjärjestelmistä. Tarkempi vertailu on tehty HR-järjestelmistä Kouvolan Sympa:sta ja Carean SAP HR:stä,  talousjärjestelmistä Kouvolan Kuntamallista ja Carean SAPista. Talous- ja henkilöstötyöryhmät ovat esittäneet yksimielisesti TAHE-järjestelmien osalta valmistelun jatkamista Kymen SAPilla. Erityisperusteena skaalautuvuus laajaan toiminnalliseen kokonaisuuteen, elinkaaren pituus ja kehitysmahdollisuudet.

TAHE-palveluntuottaja tuli valita valtakunnallisesta Hetli Oy:stä tai nykyisestä in house yhtiöstä. Hetli Oy on valtion 8.6.2017 perustama TAHE-yhtiö, jonka omistus siirtyy maakunnille 1.1.2020. Hetli  Oy tuottaa palveluita omana tuotantona sekä hyödyntää olemassa olevia rakenteita (nykyiset in house - yhtiöt) tarkoituksenmukaisella ja maakuntien haluamalla tavalla. Kymenlaaksossa nykyinen in house - yhtiö on Taitoa Oy, joka tuottaa maakunnassa palveluja Kotkalle, Kouvolalle, KymPelle, Carea-konsernille ja Pyhtäälle.

Kunnan Taitoa Oy:n kanssa on käyty keskusteluja ja saatu esitys yhteistyömallista TAHE-palveluntuottajana. Talous- ja henkilöstötyöryhmät ovat esittäneet yksimielisesti Kunnan Taitoan Oy:n valintaa TAHE-palveluntuottajaksi. Perusteena palvelujen turvaaminen maakunnan alueella sekä kunnille että maakunnalle sekä käynnistysvaiheen riskittömällä palveluntuotannon turvaamisella.

Maakuntahallitus käsittelee asian kokouksessaan 20.11.2017

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA