• Etusivu
  • Uutiset
  • Työryhmät valmistelevat asiakas- ja potilastietojärjestelmän uudistusta

Työryhmät valmistelevat asiakas- ja potilastietojärjestelmän uudistusta

POSAUS-projektissa (=POtilaiden ja Sosiaalihuollon Asiakkaiden Uudet Suunnitelmat) otetaan käyttöön 1.7.2018 Kymenlaakson maakunnan alueella päivitetty Effica Lifecare asiakas- ja potilastietojärjestelmä. Toimintamalleja yhtenäistetään yhdeksi yhteiseksi Kymenlaakson SOTE-toimintamalliksi. 

Kehittämis- ja suunnittelutyötä varten on perustettu uuden sote-organisaation mukaiset työryhmät:
1. lasten, nuorten ja perheiden palvelut
2. aikuiset monialaisetpalvelut
3. mielenterveys- ja päihdepalvelut
4. vastaanotto- ja kuntoutuspalvelut
5. sairaalapalvelut
6. koti-, asumis- ja - hoivapalvelut.

Samaan aikaan laskutus uudistuu ja sen käyttöönottoon on myös perustettu työryhmä. Työryhmät ovat aloittaneet työnsä lokakuun lopulla. Kunkin työryhmän sisällä toimii myös eri osakokonaisuuksia suunnittelevia työryhmiä. Näin on varmistettu mahdollisimman laaja osaaminen ryhmissä. Työryhmät ovat kartoittaneet toiminnan nykytilaa ja kirjaamiskäytäntöjä. Sovellusasiantuntijoiden ja pääkäyttäjien työryhmät huolehtivat uuden tietojärjestelmän rakentamisesta Tieto Oyj:n asiantuntijoiden kanssa.

Valinnanvapauskokeilussa kohderyhmänä ovat paljon palveluja käyttävät asiakkaat/potilaat ns. suurkuluttajat. Näiden asiakasryhmien tunnistaminen varhaisessa vaiheessa ja ohjautuminen keskitettyyn asiakasohjaukseen parantaa hoidon ja palvelujen suunnittelua sekä toteutusta. 

Lifecare pääkäyttäjäkoulutukset alkavat helmikuussa 2018 ja muiden ammattilaisten koulutukset alkavat maaliskuussa 2018. Koulutusta järjestetään monimuotoisesti. Tällä hetkellä työn alla ovat tarvittavien koulutustilojen ja niihin tarvittavien resurssien selvitykset.

Konesali- ja ohjelmistoasennusten osalta on edetty hyvin aikataulussa. Kymenlaakson keskussairaalaan rakennettavan uuden konesalin palvelinympäristö perusasennuksineen on valmiina. Tällä hetkellä työn alla on kantaympäristöjen kopiointi uuteen palvelinympäristöön, jossa myös testaus tapahtuu. 

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA