Osallistu sote-kuntayhtymän arvojen määrittelyyn

Kymenlaakson uuden sote-kuntayhtymän valmistelutyöt etenevät. Joulukuun lopulla kymenlaaksolaisia pyydettiin vastamaan kyselyyn, jossa kartoitettiin tilannekuvaa ja toiveita sote-palveluista. Nyt puolestaan on mahdollisuus osallistua kuntayhtymän toimintaa ohjaavien arvojen määrittelyyn.

Noin 400 henkilöä vastasi joulu-tammikuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn sote-palveluiden tilasta ja toiveista tulevalle kuntayhtymälle. Sote-kuntayhtymän valmistelijat pitivät määrää oikein hyvänä.

Vaikka vastauksissa oli selkeästi esitettyjä huolenaiheita, kuten jonotus palveluihin pääsyssä, palveluiden saaminen läheltä kotia tai digitalisaation osalta ikääntyneiden huomioiminen, niin kokonaisuudessaan vastauksista välittyi postiviinen näkemys Kymenlaakson sote-palveluista ja niiden tulevaisuudesta.

Kyselyssä kerättiin myös nimiehdotuksia uudelle kuntayhtymälle ja ylivoimaisesti eniten mainintoja sai Kymppi. Nimi sai kannatusta myös kuntayhtymän valmistelua ohjaavassa poliittisessa ohjausryhmässä. Ryhmään kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Virolahden, Miehikkälän ja Pyhtään hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat, kuntien- ja kaupunkienjohtajat, kuntayhtymä Carean hallituksen ja yhtymäkokouksen puheenjohtajat ja toimitusjohtaja sekä henkilöstön edustajat.

Se, tuleeko kuntayhtymästä Kymppi, selvinnee helmikuun aikana.

Uusi kysely avattu otakantaa.fi-palvelussa

Yksittäisissä vastauksissa esitettiin myös toiveita osallistua enemmän kuntayhtymän valmisteluun. Jo ensimmäistä kyselyä suunniteltaessa ja siihen käytettävää palvelua valittaessa oli ajatuksena, että mahdollisimman moni kymenlaakson asukas ja täällä työskentelevä voisi avoimesti osallistua valmisteluun.

Nyt on avattu kuntayhtymän strategiatyöhön liittyen uusi kysely, johon kymenlaaksolaisia kannustetaan vastaamaan. Tällä hetkellä strategiatyössä pohditaan kuntayhtymän toimintaa ohjaavia arvoja, ja niiden määrittelyyn halutaan mahdollisimman moni mukaan.

Kyselyyn voi vastata 11.2. asti otakantaa.fi-palvelussa. Kyselyssä on nähtävissä kaikkien vastaajien antamat vastaukset, mutta niitä ei voi kuitenkaan yhdistää yksittäiseen vastaajaan.

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA