• Etusivu
  • Uutiset
  • Kuntayhtymän perussopimusta viimeistelty - palveluverkon osalta odotetaan konkreettista esitystä

Kuntayhtymän perussopimusta viimeistelty - palveluverkon osalta odotetaan konkreettista esitystä

Kymenlaakson uuden sote-kuntayhtymän ohjausryhmän työ on jatkunut helmikuussa aktiivisena. Ryhmä on antanut ohjeistusta strategiatyöhön sekä käynyt keskustelua perussopimuksen lopullisesta sisällöstä. Keskustelunaiheena ovat olleet myös kuntayhtymän palveluverkkoon liittyvät kysymykset.

Kymenlaakson uuden sote-kuntayhtymän ohjausryhmän helmikuun kokoukseen oli kutsuttu vieraita Eksotesta. Kymenlaaksossa haluttiin kuulla ajatuksia siitä, mitä perustamisvaiheessa on hyvä huomioida ja mitä esimerkiksi perussopimuksen osalta olisi tärkeää ottaa huomioon. Eksoten kokemuksia olivat kertomassa Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen, Imatran kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki ja Eksoten entinen hallituksen puheenjohtaja Ilpo Hakula.

Vieraiden kanssa syntyi runsas keskustelu ja Kymenlaaksoon saatiin vinkkejä siitä, miten valmistelua on hyvä edistää. Vieraat korostivat myös sitä, miten tärkeä yhteinen tahtotila on muutoksen onnistumisessa.

Uusi perussopimus viimeistelyä vaille

Poliittinen ohjausryhmä hyväksyy perussopimuksen lopullisen version maaliskuun puolivälissä. Helmikuun kokouksessa käsiteltiin perussopimusluonnosta ja siihen ohjattiin virkamiesvalmistelijoita tekemään vielä muutamia korjauksia ja tarkennuksia. Perussopimuksen sisältö on valmisteltu maaliskuun loppuun mennessä, ja se on kuntien valtuustojen käsittelyssä huhtikuussa.

Palveluverkkoa konkretisoitava

Ohjausryhmälle esiteltiin Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluverkon suunnittelun ja järjestämisen periaatteiden ensimmäinen luonnos. Esityksen perusteella ohjausryhmä yksimielisesti korosti, että periaatteiden lisäksi kiinteä palveluverkko tulee kuvata graafisena esityksenä 1.1.2019 tilanteen mukaisesti.

Strategian valmistelu loppusuoralla

Tammi- ja helmikuussa työstettyä kuntayhtymän strategiaa ohjausryhmä käsittelee maaliskuun kokouksessaan. Strategia hyväksytään yhdessä perussopimuksen kanssa kuntien poliittisissa päätöselimissä ja kuntayhtymän yhtymäkokouksessa huhtikuussa.

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA