• Etusivu
  • Uutiset
  • Ihmisen oloinen Kymenlaakso - maakuntastrategian alustavat strategiset linjaukset

Ihmisen oloinen Kymenlaakso - maakuntastrategian alustavat strategiset linjaukset

Kymenlaakson alustavissa strategissa linjauksissa lähtökohtana on asiakkaiden ja asukkaiden tarpeet. Tavoitteena on yhteiskuntavastuullinen, muutosmyönteinen ja rohkea toiminta, tiedon hyödyntäminen sekä yhteistyö.

Alustavat strategiset linjaukset eli tavoitteet tukevat uuden maakunnan valmistelua, kuten talousarvion laadintaa, järjestäjä - tuottaja ratkaisuja, konserni- ja toimielinrakenteen suunnittelua sekä Kymenlaakson mielikuvaa ja viestintää.

Lue lisää

 

Strategiatyöpajassa pohdittiin mahdollisia ratkaistavia haasteita, palvelulupauksia, tarvittavia strategisia hankkeita, toimenpiteitä ja riskejä sekä hahmoteltiin maakunnan järjestäjäorganisaation tahtotilaa suhteessa tuottajatahoihin. Apuna työpajassa käytettiin strategian eri tasoja visualisoivaa viitekehystä. Strategian piirteitä kuvattiin kerroksellisen mallin avulla. Uloimpana kerroksena on koko maakunnan strategia, joka käsittää maakunnan yhteisen tavoitteen ja näkemyksen maakunnan tulevaisuudesta. Keskimmäinen kerros sisältää maakunnan työkalut, eli tiedon siitä miten maakunta saavuttaa tavoitteensa. Sisin kerros sisältää maakunnan sisäisen strategian, eli tiedon siitä miten maakunta toimii, pelisäännöt ja periaatteet. Esimerkiksi uloimmassa kerroksessa on yhteinen Kymenlaakson maakunnan kilpailukykytavoite, keskimmäisessä kilpailukyvyn mahdollistavat toimenpiteet ja sisimmässä maakunnan tapa toimia.

 

 

Strategiatyö keskittyi maakuntavalmistelun tukemiseen sisäisenä strategiana, mutta tuloksena saatiin myös alustavia linjauksia tulevalle uuden maakunnan strategiatyölle. Kymenlaakson maakunnan strategiavalmistelijat saivat hyvät eväät jatkotyölle.

Kymenlaakson maakuntastrategiatyö jatkuu

Kymenlaakson Liitto käynnistää maakuntastrategiatyön tulevaisuustarkastelulla ja skenaarioiden laadinnalla. Edellinen laajempi tulevaisuustarkastelu on tehty Kymenlaakson maakuntaohjelman 2014-2017 laadinnan yhteydessä. Strategian laadinnassa hyödynnetään Kymenlaaksosta jo olemassa olevia selvityksiä, ennakointitietoa, riskianalyysejä sekä huomioidaan kansallisia ja kansainvälisiä toimintaympäristön muuttujia, ajureita sekä globaaleja megatrendejä. Tuleva maakuntavaaleissa valittava maakuntavaltuusto tullee hyväksymään uuden maakuntastrategian vuoden 2020 alkupuolella.

 

 Lisätietoja: Muutosjohtaja Jussi Lehtinen, jussi.lehtinen(a)kymenlaakso.fi

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA