• Etusivu
  • Uutiset
  • Kymenlaakson maakuntauudistuksen palvelupolut suunnitellaan yhdessä asiakkaiden tarpeita huomioiden

Kymenlaakson maakuntauudistuksen palvelupolut suunnitellaan yhdessä asiakkaiden tarpeita huomioiden

Kymenlaakson maakunnan prosessikuvausten tehtävänä on kuvata maakunnan toiminnan logiikkaa, eli niitä asioita, jotka ovat keskeisiä tavoitteiden saavuttamisessa. Prosessien kehittämisellä suunnitellaan ja kehitetään maakunnan palveluja. Lähtökohtana kehittämiselle ovat asiakkaan hyöty ja tarve sekä palveluiden tehokkuus, kustannussäästöt ja ongelmatilanteiden hallitseminen.

 Prosessikuvaukset aloitettiin prosessikartan kuvauksella, jonka avulla toiminnot saadaan läpinäkyviksi ja ohjaaviksi. Prosessikartalla tarkoitetaan yleistä graafista kuvausta organisaation tärkeimmistä prosesseista ja niiden välisistä yhteyksistä. Kuvassa Kymenlaakson maakuntauudistusvalmistelijoiden ensimmäisessä IMS-työpajassa laatima prosessikarttaluonnos. Kuvassa myös Kymenlaakson maakuntanisäkäs saukko.

Prosessikuvaukset toimivat johtamisen, toimintojen suunnittelun ja hahmottamisen sekä prosessien hallinnan ja niiden parantamisen välineenä. Prosessikuvauksia voidaan hyödyntää maakunnan kokonaisarkkitehtuurikuvauksessa ja eri toimijoiden yhdyspintojen kehittämisessä. Prosesseja voidaan tarpeen mukaan kehittää toiminnan muuttuessa tai kun havaitaan prosessien toimimattomuutta tai riskejä. Kehittämisen pohjana ovat maakunnan visio, tavoitteet ja toimintaperiaatteet. Prosessikuvaustyö on jatkuvaa ja työn vaikutuksia mitataan.

Prosessi voidaan määritellä toiminto- tai palveluketjuksi, jolle on määritelty tuotokset ja niiden vastaanottajat eli asiakkaat. Asiakkaat voivat olla organisaation ulkopuolisia tai sisäisiä. Kymenlaakson maakuntauudistuksen prosessikuvausten pohjana käytetään Kymenlaakson maakunnan konsernirakenneluonnosta, väliaikaishallinnon strategiaa ja tehtäväluokitusta.  Kymenlaakson maakunnan prosessityö jatkuu omaan toimintaan soveltuvilla ja yhdenmukaisilla prosessikuvauksilla. Tärkeää kuvauksissa on oikeiden asioiden tekeminen oikein ja kokonaisuuksien hallinta.

Lisätietoa: Muutosjohtaja Jussi Lehtinen, jussi.lehtinen(a)kymenlaakso.fi

Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA