• Etusivu
  • Uutiset
  • Kymenlaakson maakunta- ja sote -uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu

Kymenlaakson maakunta- ja sote -uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu

Kymenlaakson maakunta- ja sote -uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu. Jäljellä oleva työ suunnataan valmistelun päättämiseen, tehdyn työn dokumentointiin ja uudistuksen hallittuun alasajoon.

Kymenlaakson maakunta- ja sote -valmistelussa on ollut hyvä henki ja valmistelu on edennyt hyvin. Valmistelijoita on ollut 21, joista osa-aikaisia oman toimensa ohella on ollut 8 ja 13 kokoaikaista. Näiden lisäksi valmisteluun on osallistunut yli 400 henkilöä maakunnan eri organisaatioista esim. erilaisten työryhmien jäseninä. Vuoden 2018 loppuun mennessä rahoitusta oli käytetty 3,6 miljoonaa euroa, josta ICT-valmistelun osuus oli 2,2 M€ ja esivalmistelun 1,4 M€. Tänä vuonna on lisäksi käytetty n. 0,3 M€, joten yhteensä on käytetty 3,9 M€. Muutosjohtaja Jussi Lehtisen mukaan edessä on Kymenlaakson maakunta- ja sote -uudistuksen hallittu ja suunnitelmallinen alasajo. Tuleva hallitus päättää, jatketaanko uudistamiseen liittyvää työtä.

Osittain maakunta- ja sote -uudistuksen ja jo toteutuneiden lakiuudistusten seurauksena Kymenlaakson kunnat perustivat vapaaehtoisen sotekuntayhtymän Kymsoten, joten sotepalvelut on jo saatu laajempien hartioiden varaan. Kymsote on vastannut vuoden 2019 alusta lähtien ja vastaa edelleen koko maakunnan sosiaali- ja terveyspalveluista. Kymsoten valmistelu on tehty erillisresursseilla ja pääosin maakunnan omilla rahoilla. Kuntayhtymän valmisteluun liittyen on jo tehty paljon työtä, mm. palveluprosessien kehittämistä. Parhaillaan selvitetään myös palveluverkkoa.

Maakuntapalveluiden (non-sote) osalta on kehitetty nykyiset hallintorajat ylittäviä, asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia. Maakunnan ICT-ratkaisuja on kehitetty merkittävästi niin soten kuin maakuntapalveluidenkin osalta. Tiedolla johtamisen kehittämisestä on tehty perusselvitykset. Maakunnalle on työstetty alustavat strategiset linjaukset ja tehty laaja skenaariotarkastelu, joita voidaan joka tapauksessa hyödyntää Kymenlaakson kehittämisessä. Poliittiseen päätöksentekoon on kehitetty valiokuntamalli, joka olisi pientä viimeistelyä vaille valmis käyttöönotettavaksi. Hyte-toimintaa ja verkostoja, järjestöyhteistyötä, viestintää, sopimus- ja asianhallintaa sekä osallistavia työskentelytapoja on kehitetty. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta on tehty esiselvitys. Maakunnalle on myös laadittu ensimmäinen koetalousarvio ja saatu maakunnan taloudellinen kokonaisuus läpinäkyväksi. Yllä olevat ovat vain esimerkkejä. Paljon muutakin on tehty.

Kymenlaakson maakunta- ja sote -uudistuksen valmistelijat haluavat kiittää kaikkia yhdessä tehdystä työstä maakunnan hyväksi. Hyvänä on koettu valtakunnallinen ja koko maakunnan kattava yhdessä tekeminen ja verkostomainen työtapa.

Lisätietoja:
Maakuntajohtaja Jaakko Mikkola, p. 040 548 0311, jaakko.mikkola(a)kymenlaakso.fi, muutosjohtaja Jussi Lehtinen, p. +358 400 644 206, jussi.lehtinen(a)kymenlaakso.fi.


Tilaa RSS-syöte
Tilaa uutiskirje

Tilaa sote- ja maakuntauudistuksesta tuorein tieto uutiskirjeenä sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje

Arkisto

Katso arkistosta jo lähetetyt uutiskirjeet ja muut aiemmat julkaisut

Siirry arkistoon

KYMENLAAKSON LIITTO

PL 35, 48601 KOTKA
Karhulantie 36 B
Toimisto on avoinna arkisin
Ma-Pe klo 9-15

MUUTOSTOIMISTO

Karhulantie 30,2krs
48600 KOTKA